Nieuwsbrief april

De Babysittersclub

In 1989 kwam de Nederlandse vertaling van De Babysittersclubreeks uit. Dit was een reeks met verhalen over een groepje meiden dat een babysittersclub, ja, de titel verraadt het al, opricht. Deze meiden zijn in de tienerleeftijd, maar weten dit toch semiprofessioneel aan te pakken. Ze maken schema’s, roosters, folders en wat al niet meer. Ik las deze boekjes toen ik een jaar of twaalf was en was meteen geïnspireerd.

Samen met een paar vriendinnetjes richtte ik ook een babysittersclubje op. Ik paste al best vaak op bij families uit de buurt, maar ik kreeg het hiermee zo druk dat ik wel wat hulp van vriendinnen kon krijgen. We maakten dus flyers waarop mijn telefoonnummer stond en ik maakte een rooster. En ja hoor, de eerste boekingen kwamen binnen. De meeste ouders wilden toch mij als babysitter, omdat ze me al kenden, maar af en toe lukte het me om vriendinnen te sturen. De babysittersclub heeft niet heel lang bestaan, maar het idee was leuk en achteraf gezien, heb ik daar mijn eerste ondernemerservaring opgedaan.

Gisteren gaf ik een training voor aanstaande hoepeldocenten en daarin werd niet gesproken over oppassen op kinderen. Er werd gesproken over het opzetten van hoepellessen. Ik trainde ze in het uitleggen van de verschillende hoepelmoves (al kon ik ze nooit allemaal uitleggen; daarvoor zijn er simpelweg te veel), in het managen van een groep hoepelaars en  in het starten van een eigen bedrijf.

Aan het eind van de cursus kregen de meiden een certificaat; ze kunnen nu gaan starten met het bedenken van lessen, het werven van leerlingen en het opzetten van hun eigen bedrijf. En dat is heel mooi. Hiermee vergroot ik het clubje van meiden om mij heen dat hoepelles kan geven en als ik eens niet kan, dan kan ik deze meiden naar voren schuiven om lessen of workshops over te nemen. Toevallig kwam er gisteren een buurman langs die een eigen lunchroom heeft. Hij wilde dat ik daar een workshop kwam geven tijdens een van zijn evenementen. Ik kon niet, maar ik kan nu wel een van de nieuwe hoepeldocenten vragen of zij de workshop kan doen.

De vier nieuwe hoepeldocenten die de training op 21 april 2018 volgden.

Zo is mijn geleende idee van een club meiden die samenwerkt enigszins uitgekomen. Samen zorgen we ervoor dat heel Nederland (en omstreken) aan het hoepelen raakt. Een aantal van de eerder door mij opgeleide leerlingen leeft al, gedeeltelijk of volledig, van het geven van hoepellessen. Deze meiden hebben mij al lang niet meer nodig, maar ik hoop dat ik voor hen ook een opstapje ben geweest.

In de toekomst zullen er hopelijk nog meer docententrainingen volgen. Ben je hierin geïnteresseerd stuur mij dan een e-mail. Binnenkort is er een workshop hoepels maken. Hou de website in de gaten of stuur een e-mail als je op de hoogte gehouden wilt worden. Het laatste nieuws over hoepellessen of workshops kun je ook volgen via de Facebook- of Instagrampagina van Yanaha.

Fijne dag!

Liefs,

Jonina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *