Nieuwsbrief maart

De lente komt eraan. Gelukkig. De winter duurt voor mijn gevoel al veel te lang. Soms zou ik willen dat we dit jaargetijde door konden spoelen, want ik vind er echt niet veel aan. Maar toch, de winter hoort erbij. Zonder de koude, gure dagen van de winter zou de lente niet zo fijn aanvoelen; de eerste dagen met een warm lentezonnetje zijn de mooiste, omdat die het contrast met de kou van de winter zo enorm vergroten. Er verandert dan iets.

Ik hou van verandering. Als je mij van meer dan zeven jaar geleden kent, kun je zien dat ik erg veranderd ben. En dan heb ik het niet over een fysieke verandering, maar over een verandering van energie. Ik ben blijer, gelukkiger, tevredener. Ik heb een basis gelegd die ik nooit meer kwijt wil.

Deze verandering is geleidelijk gegaan, maar heeft alles te maken met de keuzes die ik heb gemaakt. Zeven jaar geleden begon ik met hoepelen. En een jaar later, in 2012, begon ik met het geven van hoepellessen. Na twee jaar intensief hoepellessen en-workshops gegeven te hebben en door mijn jarenlange ervaring als docent Nederlands, durfde ik het aan om docenten op te gaan leiden. Ik leidde negen meiden op, waarvan een aantal nog steeds volledig of gedeeltelijk leeft van het geven van hoepellessen en -workshops.

Toen ik begon met Yanaha was één van mijn voornemens om weer hoepeldocenten op te gaan leiden. Hoepeldocent is een vrij beroep, maar toch kan het erg fijn zijn om tools aangereikt te krijgen waarmee je je lessen kunt vullen. Ik ga weer hoepeldocenttraingen geven. In zo’n training leer je om je voor te bereiden op het geven van complete lessenreeksen voor beginners. Wil je weten hoe jij ook hoepeldocent kunt worden, kijk dan eens op de volgende pagina. Er kunnen maximaal zes mensen meedoen aan de opleiding en ik heb al een aantal gegadigden. Denk dus niet te lang na en durf ook te veranderen. Misschien maak jij binnenkort ook wel van je hobby je werk. Zou best leuk zijn toch?

In maart zijn er nog drie hoepellessen en één yogales. Hou deze website en Facebook in de gaten, want in april komen er nieuwe lessen bij.

Groetjes,

Jonina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *