Nieuwsbrief februari 2018

Het leven is een wonderlijk iets; soms word je in een bepaalde richting geduwd, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. En soms lijkt alles stil en bewegingloos. Bij Yanaha gebeurt er ineens een hoop. Zo wilde ik eigenlijk, toen ik weer begon met hoepellessen geven, maar één uurtje per week lesgeven. Dat werden er toch weer twee. Mijn lieve vriendin Lisa ontwierp mijn logo. Zij ontwierp ook al het logo voor HoopHolland, mijn vorige bedrijf.

De eerste hoepelzomer van Yanaha ging voorbij en ineens was daar een antikraakstudio in Kralingen, die ik samen met Studio Yoga Karin huur. Omdat ik ook nog een yogaopleiding volg op de eerste zondag van de maand, moest ik iemand vinden die mijn hoepelles over kon nemen. Marjon, mijn andere lieve vriendin, wilde dat wel. Zij wordt nu opgeleid tot hoepeldocent (al heeft ze eigenlijk niet echt een opleiding nodig).

Na een yogaweekend in Groningen besloot ik ook om yogales te gaan geven. Op elf februari zal ik mijn eerste yogales in onze studio geven. Ik heb voorheen ook al yogalessen gegeven in mijn oude studio en op andere locaties, maar nu ga ik er serieus voor. Waarom nu, zul je je misschien afvragen? Voor mij betekent yoga heel veel. De bewegingen die bij yoga horen staan soms zo ver af van wat yoga voor mij is, dat ik me er eerder niet aan durfde te wagen. Voor sommige mensen betekent yoga dat ze hun lichaam in onmogelijke richtingen kunnen bewegen, voor mij betekent het iets anders. Ik heb me vanaf het begin veel meer gericht op het meditatieve van yoga en op ons bewustzijn dat vergroot als wij aan yoga doen.

De bewegingen, asana’s, die ik mijn leerlingen zal laten doen kunnen nog steeds een uitdaging zijn en waarschijnlijk krijg je het er ook warm van. Er zal geen uitgebreide meditatie volgen aan het eind van een les. Ik wil proberen om je gedurende de hele les afgestemd te laten zijn. Ik hoop dat er mensen zijn die een proeflesje aandurven.

Op hoepelgebied gebeurt er ook één en ander. Zo verkoop ik ook weer af en toe een hoepel. Tijdens HoopHolland heb ik honderden of duizenden hoepels gemaakt en verkocht. Op zo’n grote schaal wil ik echt geen hoepels meer verkopen, maar ik vind het wel heel leuk om af en toe een hoepel te maken en te verkopen. Wil je dus een mooie hoepel, schroom dan niet om je wensen door te geven. Ik ga dan voor je aan de slag.

Daarnaast ben ik ook weer in te huren voor een workshopje hier en daar. Ik wil zo transparant mogelijk zijn over mijn prijzen, dus die vind je binnenkort gewoon op mijn website. Ik vind het zelf altijd erg omslachtig als ik een workshop of iets dergelijks wil boeken en ik moet eerst persoonlijk contact zoeken voor ik een prijsopgave krijg. Hou mijn website dus in de gaten voor de actuele prijzen.

Tenslotte werd ik vandaag weer voor het eerst in lange tijd benaderd door een journalist. Zij wilde een stukje schrijven over hoepelen. Ik vond het erg leuk dat ze mij vond tussen alle hoepelaars die er tegenwoordig zijn. Vroeger was ik uniek met mijn hoepelbedrijf, tegenwoordig zijn er zo veel ondernemers die een hoepelbedrijf hebben, dat ik ze niet eens meer allemaal ken.

Ook al wilde ik me meer gaan richten op yoga, hoepelen heeft me weer helemaal gevonden. Ik weet niet waar dit me nu weer gaat brengen. Soms moet je gewoon een beetje meeliften met de stroom die voorbijkomt. Lift je mee?

Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief. Hopelijk zie ik je snel eens in één van mijn lessen of workshops.

Liefs,

Jonina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *