Van HoopHolland naar Yanaha

Gisteravond was de tweede hoepelles van Yanaha. Voorheen was ik oprichtster en eigenaresse van HoopHolland. Dit bedrijf heb ik enige tijd met veel plezier geleid. HoopHolland werd tegen alle verwachtingen in een succes. Ik maakte en verkocht, als één van de eersten in Nederland, hoepels, ik gaf hoepelles, of Hoopdance, verzorgde workshops, was actief op festivals en feesten, organiseerde hoepelmaakworkshops en leidde hoepeldocenten op. Een aantal van de door mij opgeleide hoepeldocenten hebben nu een succesvol hoepelbedrijf (zoals Robin Hoop, Juul’s Hoop Vibes en HooplaHoop). Het liep dus allemaal heel goed en het was ook nog eens erg leuk om te doen.

Toch besloot ik in 2015 om te stoppen. Ik wilde me meer gaan focussen op mijn werk en op mijn yogaopleiding. Bij hoepelen creëer je heel veel energie, maar van yoga word je juist rustig. Ik wilde die rust veel meer leren vasthouden en ik wilde mezelf op andere vlakken ontwikkelen. Het onderhouden van een druk hoepelbedrijf was minder goed te combineren met die laatstgenoemde missie.

Iets meer dan een jaar stopte ik helemaal met hoepelen. Ik deed wel andere dingen: ik wandelde naar Santiago de Compostela, rondde twee yogaopleidingen af en ik las vooral veel boeken. Toen Rhea van Rheaktor me ongeveer een jaar geleden vroeg om haar hoepellessen over te nemen, twijfelde ik geen moment. Ik had me heel erg op mezelf kunnen richten, maar ik was wel weer toe aan hoepelen. Ik had het eigenlijk heel erg gemist. Mijn leerlingen bleken erg trouw, want al gauw wisten velen van hen mij weer te vinden.

Toen ik een jaar geleden met Yanaha begon, was ik van plan om vooral yogalessen te verzorgen, maar eigenlijk heb ik me vooral weer gericht op hoepelen. Toch gebruik ik veel van de kennis die ik mijn yogaopleidingen heb opgedaan in mijn hoepellessen. Mijn huidige missie is om mensen in te leren zien dat je elke sport op een yogische manier kan uitoefenen. Dit houdt in dat je niet de beste hoeft te worden, maar dat je je lichaam en je geest beter leert kennen en vooral leert accepteren. In mijn hoepellessen streef ik ernaar dat iedereen zich thuis voelt en een leuke tijd heeft.

Natuurlijk hoop ik dat ik binnenkort ook een plek heb gevonden om yogalessen te geven. Yoga heeft mijn leven veranderd en ik hoop dat ik door kan geven aan anderen wat yoga nu precies met je kan doen. Ook hoop ik dat ik ooit weer hoepeldocenten op kan leiden. En misschien zit een eigen studio er ooit ook weer in. Ik zie het wel. Voor nu ga ik gewoon door met het geven van hoepellessen op het Noordereiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *